Rozhodca sa s tým nepáral! Pála so otočil k Chisorovi chrbtom a prehral

VIDEO | Veľká a zaujímavá prestrelka s nedôstojným zakončením. Boxer Ondřej Pála prehral s favorizovaným Dereckom Chisorom technickým k.o. v 3. kole. Viac ako päste britského bitkárov však českú nádej ťažkej váhy zničil ringový rozhodca, ktorý trápne odmával koniec potom, čo sa Pála otočil súperovi chrbtom.

Verdikt na hranici trápnosti. Boxer Ondřej Pála prehral najdôležitejšie duel doterajšej kariéry s Dereckom Chisorom – majstrom Európy a svetovú sedmičkou v ťažkej váhe.

Treba však dodať, že okolnosti duelu boli veľmi nezvyčajné. Veľmi zaujímavá a hlavne vyrovnaná prestrelka smerovala od úvodného gongu ku knockout.Pála v úvodnom kole presne zasahoval predným ľavým hákom a Chisora ​​bol otrasený.

VIDEO | Pozrite sa na zápas paly so Chisorom

V druhom kole sa potom sily vyrovnali, ale český boxer favorita dostával pod tlak aktivitou a nebojácnosťou. V treťom dejstve však prebral iniciatívu Brit, lenže koniec paradoxne neprišiel po zničujúce sérii, ale potom, čo sa Pála po niekoľkých inkasovaných úderoch dostal pod tlak a otočil sa v rohu ringu súperovi chrbtom.

Rozhodca na nič nečakal a boj okamžite odmával. Pritom 29-ročný rodák z Prahy chcel aj napriek miernej otrasenie pokračovať.

Verdikt bol v súlade s pravidlami profiboxu, lenže rovnako tak mohol arbiter slovenského boxera len počítať, verejne napomínať, alebo mu strhnúť za manéver jeden bod.Nič z toho sa však nestalo a následné protesty už situáciu nezmenili.

Pála si tak pripísal do štatistík popri 32 výhier svoju štvrtú prehru a na návrat do svetovej špičky si musí počkať. Naopak Chisora ​​sa 19. triumfom ešte viac priblížil dueli o svetový titul.

“Dostal som pár tvrdých rán a myslím, že som si v prvom kole poranil pravú ruku. Ale dám sa dokopy a budúci rok chcem vo februári odvetu s Tysonom FURY, ktorý ma predvlani porazil na body, “uviedol víťaz v rozhovore pre televíziu Box Nation.

” Myslím, že potom budem pripravený vyzvať niekoho z Kličkovcov . Môj cieľ je stále rovnaký. Svetový titul, “dodal Brit, ktorý vyhral technickým k.o.už štvrtý duel v rade – a treba dodať, že aj v predchádzajúcich prípadoch jeho súboja rozhodca ukončovali veľmi skoro a veľmi ochotne…